- De Witte Waterlelie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

ORA ET LABORA - 
van stoomboot tot woonboot

Boek over het leven van woonschip Ora et Labora

De Ora et Labora is het oudste woonschip in Utrecht. Jarenlang lag ze op haar vaste plek aan de Leidsekade, naast de J.P. Coenbrug. Voor veel Utrechters en andere, vaste voorbijgangers was zij een vertrouwde en gewaardeerde verschijning, totdat ze in 2008 plaats moest maken voor een nieuwbouwark en met sloop werd bedreigd.
Door een wonder gered, ligt ze nu alweer enige jaren als varende woonboot in de Utrechtse Parkhaven, de voormalige Veilinghaven die als historische haven is ingericht. Gerestaureerd en in goede staat verkerend, kan het schip weer jaren vooruit.
Naast een toekomst kent de Ora et Labora ook een rijke historie. Die speelde zich af in Zwolle, Giethoorn en omstreken, waar het schip ook al grote bekendheid genoot. Van dit verleden is veel in woord en beeld bewaard gebleven.

Boek
Over de Ora et Labora is eind mei 2015 het boek verschenen: Ora et Labora – van stoomboot tot woonboot. Hierin wordt haar interessante levensverhaal geschetst.
Het boek is rijk geïllustreerd met uniek, nieuw, minder nieuw en historisch beeldmateriaal. 
Het voorwoord is geschreven door de Utrechtse architectuurhistorica Bettina van Santen.
 
Gegevens:
Titel: Ora et Labora – van stoomboot tot woonboot 
Auteur en vormgever: Cisca de Ruiter
Uitgever: Atelier De Witte Waterlelie
ISBN/EAN: 978-90-821785-0-0
Formaat: A4, 86 pagina’s full colour

Bestellen: 
Ora et Labora – van stoomboot tot woonboot is verkrijgbaar door overmaking van € 19,50 naar rekeningnummer NL47 ASNB 0707 1068 42, tnv. De Ruiter. Vergeet u niet uw naam en adres te vermelden. We sturen u dan zsm. een exemplaar toe. Voor verzending binnen Nederland rekenen wij geen portokosten.

Kopen: 
Het boek is verder ook verkrijgbaar bij Museumwerf Vreeswijk, Wierselaan 113 in Nieuwegein (zie www.museumwerf.nl), en bij de verenigingsstand van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historische Bedrijfsvaartuig (zie: http://www.lvbhb.nl/category/de-vereniging/verenigingsstand/).
 
 
Dit is een uitgave van 
Atelier De Witte Waterlelie
contact: info@dewittewaterlelie.nl
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu